4 weken levertijd
25 jaar garantie
Eigen werkplaats
Geen aanbetaling
4.5
★★★★★
★★★★★

Tekst bijzetting grafsteen 

Bij Maes Natuursteen bieden wij niet alleen prachtige grafstenen aan, maar geven wij u ook de mogelijkheid om een persoonlijke tekst te laten graveren. Het kiezen van de juiste tekst voor de bijzetting op een grafsteen is een belangrijke beslissing die rust en troost kan bieden aan geliefden die een dierbare hebben verloren. Wij begrijpen de gevoeligheid en betekenis van deze keuze. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen waar u rekening mee dient te houden bij het kiezen van een passende tekst bijzetting voor een grafsteen. 

Familiebedrijf met liefde voor het vak!

Vragen? 020-4977105

De betekenis van grafteksten 

Grafstenen dienen niet alleen als een marker voor een graf, maar ook als een blijvende herinnering aan de persoon die er begraven ligt. Daarom is het belangrijk dat de tekst op de grafsteen de persoonlijkheid, het leven en de nalatenschap van de overledene weerspiegelt. Daarnaast dient de tekst bijzetting ook troost en steun te bieden aan de nabestaanden. 

 

Soorten grafteksten 

Klassieke citaten en bijbelverzen 

Klassieke citaten en bijbelverzen worden vaak gekozen vanwege hun tijdloze en troostende karakter. Voorbeelden zijn: 

  • “In liefdevolle herinnering aan [naam].” 
  • “Rust zacht, [naam].” 
  • “Ik ben de opstanding en het leven. Wie in mij gelooft, zal leven, ook al is hij gestorven.” – Johannes 11:25 

 

Persoonlijke herinneringen en spreuken 

Persoonlijke herinneringen en spreuken kunnen iets unieks en intiems toevoegen aan de grafsteen. Denk aan: 

  • “Geliefd en nooit vergeten.” 
  • “Altijd in onze harten.” 
  • “Een leven vol liefde en herinneringen.” 

 

Poëzie en liedteksten 

Poëzie en liedteksten kunnen emotie en schoonheid toevoegen aan een grafsteen. Enkele suggesties zijn: 

  • “Ik ben niet ver weg, ik ben slechts aan de andere kant van de weg.” 
  • “Als een herinnering diep in ons hart blijft, blijft liefde voor altijd bestaan.” 

 

Aanheftekst: Een persoonlijke begroeting 

Bij het plaatsen van een tekst bij de grafsteen is het belangrijk om te overwegen welke aanhef het meest gepast is. Dit kan variëren van een eenvoudige “Lieve…” tot een meer formele “In herinnering aan…” Het kiezen van de juiste aanhef draagt bij aan de emotionele impact van het grafmonument. 

Bij Maes Natuursteen begrijpen we het belang van een persoonlijke benadering. We staan klaar om u te adviseren over de meest geschikte aanheftekst die past bij uw specifieke situatie en voorkeuren. 

 

Positionering van de tekst 

De positionering van de tekst op de grafsteen is van groot belang voor de algehele uitstraling. Het is essentieel om een balans te vinden tussen de tekst en eventuele andere elementen van het grafmonument, zoals afbeeldingen of ornamenten. 

Onze deskundige ontwerpers zullen u begeleiden bij het vinden van de ideale positie voor de tekst, zodat deze perfect in lijn is met het ontwerp van de grafsteen. 

 

Verdeling van de letters: Duidelijkheid en leesbaarheid 

Een andere belangrijke overweging is de verdeling van de letters in de tekst. Het is van belang dat de tekst duidelijk leesbaar is en goed in balans is met de ruimte op de grafsteen. Hierbij wordt rekening gehouden met de lengte van de tekst en de beschikbare ruimte. 

Bij Maes Natuursteen streven we naar perfectie in elk detail. Onze vakmensen zorgen ervoor dat de letters op de grafsteen zorgvuldig worden verdeeld, zodat de tekst optimaal tot zijn recht komt. 

 

Type belettering: Stijl en persoonlijkheid 

Het type belettering dat wordt gebruikt voor de tekst op de grafsteen draagt bij aan de algehele uitstraling en persoonlijkheid van het grafmonument. Van klassieke en sierlijke lettertypen tot meer moderne en gedurfde keuzes, er zijn vele mogelijkheden. 

We bieden een uitgebreid assortiment aan beletteringsstijlen, zodat u de perfecte match kunt vinden voor de grafsteen. Onze experts staan klaar om u te adviseren over de beste keuze voor uw specifieke wensen. 

 

Gedicht of spreuk: Een boodschap van troost en herinnering 

Het toevoegen van een gedicht of spreuk aan de grafsteen kan een mooie manier zijn om een boodschap van troost en herinnering over te brengen. Of het nu gaat om een bekend citaat, een religieuze tekst of een persoonlijk gedicht, de juiste woorden kunnen troost bieden aan geliefden en een blijvende herinnering creëren. 

Bij Maes Natuursteen begrijpen we de emotionele betekenis achter het kiezen van een passend gedicht of spreuk. Onze toegewijde teamleden helpen u graag bij het vinden van de perfecte tekst die recht doet aan de herinnering van uw dierbare. 

 

Tekst bijzetting grafsteen: deskundige begeleiding bij Maes Natuursteen 

Het kiezen van de juiste tekst voor de bijzetting op een grafsteen is een belangrijke stap in het creëren van een blijvende herinnering aan uw dierbare. Bij Maes Natuursteen staan we klaar om u te begeleiden bij elke stap van dit proces, van het kiezen van de juiste woorden tot het zorgvuldig graveren van de tekst op de grafsteen. 

Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundig advies en hoogwaardige service. 

Het ziet er prachtig uit

★★★★★
★★★★★

Het ziet er prachtig uit. Heel erg bedankt voor dit mooie resultaat en zeer sympathieke manier van werken. Wij hebben ons bij jullie zeer op ons gemak gevoeld bij een niet alledaagse aankoop en gaan morgen meteen op bezoek.

Henk

Het grafmonument ziet er prima uit!

★★★★★
★★★★★

Het grafmonument ziet er prima uit! Nog mooier dan ik had gedacht. A.s. vrijdag ga ik met mijn moeder naar het graf. Ik weet zeker dat zij het ook mooi zal vinden. Wij, mijn moeder en zussen, willen u heel hartelijk bedanken voor uw zorgvuldige en geduldige manier van werken. We kijken met een goed gevoel terug op het hele proces van het uitzoeken en plaatsen van de steen. Hartelijk dank daarvoor. De betaling zal binnen enkele dagen plaatsvinden: daar zorgt mijn zwager voor.

Trix ter Beek

Dank jullie wel voor ’t mooie werk

★★★★★
★★★★★

Vorige week heb ik van jou een telefoontje gehad dat de steen op het graf van mijn moeder is geplaatst. Wij zijn afgelopen weekend in Rotterdam gaan kijken en ik kan je melden dat het er goed uitziet. De letters, de plaatsing en de steen zien er netje uit. Ik wil je graag bedanken voor de plezierige manier waarop dit geregeld is.

Ank

Ik ben heel blij met de door jullie gemaakte grafsteen

★★★★★
★★★★★

Ik ben vandaag naar het graf van m’n vader gegaan, ik ben heel blij met de door jullie gemaakte grafsteen, vlindertje vind ik ook ook heel mooi gedaan, en ja de zilveren letters hebben nu achteraf gezien wel meer klasse 🙂 en de steen is prachtig ! Ik ben dus heel tevreden, heb alvast wat onkruid weggehaald, en ga ’t binnenkort wat afmaken met wat steentjes en paar bloemige plantjes. Nu zijn grafsteen er ligt voel ik me meer geroepen om ernaar toe te gaan. Vriendelijke groet,

Nelly Nooij

Advies?

Met ruim 70 jaar ervaring helpen wij u graag bij het omzetten van uw wensen in een grafmonument dat volledig past bij bij de overledene. Vraag vrijblijvend uw persoonlijk advies aan.

020-4977105

Vraag onze brochure aan!

Vraag onze brochure aan en bekijk thuis rustig alle mogelijkheden in gedenkstenen van natuursteen, glas, RVS en cortenstaal.

Download Brochure
Inspiratie opdoen?
Of heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wilt u inspiratie opdoen van alle mogelijkheden die wij bieden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Vrijblijvend afspraak maken
Maes Natuursteen

Maes Natuursteen bestaat inmiddels bijna 95 jaar. Vanuit onze ervaring kunnen wij u goed adviseren over alle mogelijkheden qua materialen, ontwerp, teksten en alles wat komt kijken bij het aanschaffen van een grafmonument voor uw dierbaren.